Tides Marine Sail Track

 

 

Klemlopende leuvers, een grootzeil dat nauwelijks te hijsen valt of alleen maar wil zakken door met enige overtuiging het voorlijk naar beneden te trekken.
Zelfs wanneer er geen druk in het zeil staat, zal een groot aantal van ons bekend voorkomen. (Waaronder ook ondergetekende)

De Sail Track van Tides Marine lost dit op.
Het is een solide-, beproefd- ,getest en zeer licht en soepel lopend grootzeil masttrack systeem. Geschikt voor grootzeilen met een (P maat) voorlijklengte vanaf 7 meter tot ongeveer 22 meter.
Door zijn eenvoud veel minder kostbaar dan een gelagerd systeem, evenzo effectief en zeer betrouwbaar.

De masttrack bestaat uit 1 stuk UHMW track, hoogglans gepolijste rvs 316 sliders en eventueel de lat-ontvangers die voor zowel platte als ronde latten gebruikt kunnen worden.
Het Sail Track systeem kent een recht toe recht aan prijs van slechts €158,05 per meter inclusief btw.Al het genoemde zit er dan bij, het complete systeem dus. De montage is zeer eenvoudig. De rail wordt simpelweg op giekhoogte in de bestaande mastgroef geschoven zonder dat de mast er vanaf moet, of dat er iemand de mast in zou moeten gaan, de rvs sliders aan het zeil bevestigen en u bent klaar om de Sail Track te gebruiken

Heeft u geen mastgroef, denk bijvoorbeeld aan ronde houten masten of carbon masten, dan zijn er clips bij te leveren waardoor u na montage de Sail Track kunt plaatsen.
Uw zeil gaat nu zonder haperen in een oogwenk naar boven of beneden.

De voordelen op een rijtje:

Robuust betrouwbaar High Performance Masttrack systeem
Werkt feilloos ook onder de meest zware omstandigheden
Passend op nagenoeg iedere mast
Snelle en eenvoudige DHZ montageSail Track Tides Marine
Geschikt voor grootzeilen met of zonder latten
Zeer licht lopend. Vergelijkbaar met gelagerde systemen
Eenvoudiger zeil zetten en reven
Lage stapelhoogte van de leuvers
Laag totaalgewicht
Wereldwijd lovende recensies
Bolder Yachts is officieel dealer van de Tides Marine Sail Track